Darilo zobne miške

Učenje španščine ni samo učenje španščine, ampak še veliko veliko stvari, zaradi katerih vam bo Španija še bolj privlačna.

Španska pravljična bitja

Španski otroci imajo denimo čisto svojo zobno miško. Imenuje se Ratoncito Pérez in otrokom v zameno za izpadel zob pod blazino pusti darilce. Na Kanarskih otokih pa raste zmajevo drevo (Dracaena draco), za katerega so nekoč verjeli, da je vir zmajeve krvi, saj se v oranžnih sadežih zbira rdeča tekočina. Najstarejše in največje zmajevo drevo na otokih je merilo več kot 21 metrov, nevihta pa ga je premagala in podrla.

Španci cenijo dobro hrano

Španci radi dobro jedo, hranjenje pa je zanje tudi priložnost za druženje. Ni čudno, da je med državami Evropske unije prav v Španiji največ barov, kavarn in restavracij – okoli 350.000. Neobhodni sestavini pri pripravi hrane sta olivno olje in česen. V Španiji tako pridobijo kar 45,5 odstotka olivnega olja na svetu, kar je trikrat več kot v Italiji in štirikrat več kot v Grčiji. Španija pa je tudi edina evropska država, kjer gojijo banane.

Najredkeje poseljena evropska država

V Španiji obstaja 8000 rastlinskih vrst, od tega je 2000 avtohtonih. Kljub širnim obdelanim poljem pa v Španiji ostaja še veliko prostranih in neposeljenih pokrajin, ki kar kličejo k raziskovanju, saj je Španija najredkeje poseljena evropska država.

Raziskovanje Španije bo prijetnejše, če se boste sporazumevali v španščini. Obiščite tečaj španščine v jezikovni šoli Lingula, poskrbeli bomo, da boste s komunikacijo v španskem jeziku očarali tudi domačine.