Seviljski aprilski sejem

Tečaj španščine seveda ne more miniti brez pogovorov o španski kulturi in znamenitostih. Najbolj oblegani turistični destinaciji Španije sta Barcelona in Madrid, od koder prihajata tudi večna nogometna rivala, Španija pa skriva še ogromno lepot, ki se jih splača odkriti. Ena izmed teh je nedvomno Andaluzija (Andalucía), barvita pokrajina čisto na jugu države.

Bikoborbe, pršut in sangrija

Visoke temperature (las temperaturas altas), neskončni oljčni nasadi (los olivares) in izjemna mavrska arhitektura (spodnji polovici današnje Španije so kar osem stoletij vladali Arabci) kar kličejo po obisku, če pa pomislimo še na tradicionalne bikoborbe (las corridas), značilen pršut (el jamón) in sangrijo, se je nakupu letalske karte že skoraj nemogoče upreti.

Poznate La Feria de Abril de Sevilla?

Najboljši čas, da preverite svoje znanje španskega jezika, je nedvomno v začetku pomladi, ko v Sevilji poteka aprilski sejem (La Feria de Abril de Sevilla).

Vsako leto teden ali dva po veliki noči se mestna četrt Los Remedios napolni z barvitimi šotori (las casetas), otroci so veseli ogromnega lunaparka (el parque de atracciones), moški prijezdijo na konjih (los caballos), ženske s pahljačami (los abanicos), oblečene v tradicionalne plesne obleke (los trajes de flamenca), pa čas zavrtijo za nekaj stoletij v preteklost.

Pravljična podoba mesta privlači številne goste

Ko se znoči, je vse samo še bolj pravljično; ulice krasijo lampijončki (los farolillos), obiskovalci pa se, podkrepljeni z okusno hrano in kakšnim kozarčkom, še bolj vživijo v temperamenten svet flamenka ter uživajo vse do zadnje noči, ki jo razsvetlijo veličastni ognjemeti (los fuegos artificiales).

Svoje znanje pogolobite na tečaju španščine

Španci so veseli in strastni ljudje, temu primerno pa je tudi število zanimivih dogodkov in praznovanj. Poznavanje kulturnih navad in običajev je pomemben del učenja tujega jezika, zato temu v jezikovni šoli Lingula posvečamo veliko pozornosti. Tečaj španščine bo tako priložnost, da vam dinamični učitelji poleg jezikovnega treninga predstavijo še veliko zanimivosti, ki vas bodo nedvnomno spodbudile k obisku špansko govorečih dežel.