Španščina – slovnica

Tečaj španščine v Linguli je sicer izrazito komunikativno naravnan; veliko je sproščenega pogovora, h kateremu vas spodbujamo s kartončki, kratkimi filmčki … Učenje španščine v Linguli je proces pridobivanja znanja in veščin, ki jih bomo lahko takoj uporabili pri svojem delu ali v prostem času.

abecedaPrav je, da ponovite in utrdite slovnico, a ob tem nikar ne pozabite: učenje nemščine nikakor ni le učenje in »dril« slovnice. Slovnico se vedno učite v stavkih – tako si boste zapomnili slovnično obliko in besedno zvezo oziroma stavek.

Lotite se slovničnih vaj v rubriki Španščina – slovnica in videli boste, da španščina za vas kmalu ne bo več španska vas.

Odvisni govor v španščini

Uporabimo, kadar navajamo izjave drugih govorcev brez premega govora. Preberite več.

 

Pogojni odvisniki v španščini

V španščini imamo tri skupine pogojnih odvisnikov. Preberite več.

 

Pretekli časi v španščini

V španščini imamo štiri pretekle čase: Pretérito Perfecto, Pretérito Indefinido, Pretérito Imperfecto in Pretérito Pluscuamperfecto. Preberite več.

 

Stopnjevanje pridevnikov

Osnovnik – grado positivo, Primernik – grado comparativo, Presežnik – grado superlativo. Poznate španske pridevnike? Preberite več.

 

Velelnik v španščini

Uporabimo takrat, ko ukazujemo, prepovedujemo, dajemo navodila, prosimo za stvari, izražamo želje, nekaj dopustimo ali ko želimo vzbuditi pozornost. Preberite več.