Španščina – vaje

Vaje španščine – za urjenje španskega jezika doma …

Lingulini učitelji španskega jezika vas tudi doma ne pustimo pri miru! Zavedamo se, da za dobro znanje španščine ni dovolj le obiskovanje jezikovnega tečaja, ampak tudi veliko vaje.

Temu je namenjena rubrika Španščina – vaje, v kateri pripravljamo razlago španske slovnice in vaje ter opozarjamo na najbolj pogoste napake. Rubrika Španščina – vaje je namenjena tistim, ki špansko že znajo in želijo svoje znanje osvežiti.

Španščina – slovnica

Izboljšajte ali ponovite slovnico v španskem jeziku in si preberite, kakšne so značilnosti štirih španskih preteklikov, kako stopnjujemo španske pridevnike, kdaj v španščini uporabimo odvisni govor in kako tvorimo velelnik.

Španščina – pogoste napake

Na napakah se resda učimo, vendar se nekaterim lahko izognemo vnaprej. Temu je namenjena rubrika Španščina – pogoste napake, ki jo pripravljamo Lingulini učitelji španskega jezika: od predlogov por in para, glagola ser in estar

Da bo samostojno učenje čim bolj enostavno, vaje iz španščine najprej uvede kratka razlaga slovničnih pravil, pojasnjena s primeri v španščini, ki jim sledijo praktične vaje iz španskega jezika.

Ne pozabite na pogovor v španščini

Ne gre pa brez najpomembnejšega – pogovora v španskem jeziku, praktične uporabe jezika. Če za pogovor ni priložnosti, vam ne preostane drugega kot da svojo jezikovno kondicijo ohranjate z udeležbo na tečajih španščine, poslušanjem španskih oddaj, branjem revij, knjig … Na hitro lahko svoje znanje španščine obnovite na mini osvežitvenih tečajih španščine; tisti, ki nimate časa za obiskovanje tečaja v živo, pa se lahko odločite za e-učenje španščine.

In če vam kdaj ne bo šlo, nikar ne odnehajte, saj veste, brez muje se še čevelj ne obuje!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *