Španska mesta

Za vas smo pripravili nekaj zanimivih prispevkov o španskih mestih. Le kdo ne pozna Barcelone, Gaudíjevega bisera, glavnega mesta Madrida ali vroče Seville?

Gaudíjeva Barcelona

Če bi ulice lahko pisale zgodbe o svojih sprehajalcih, bi najbolj oblegana ulica Portal de l’Àngel gotovo ustvarila najbolj raznolike. Po njej se vsako uro sprehodi 3500 ljudi. Preberite več.

 

Madrid – mesto, ki ti zleze pod kožo

Prestolnica Španije in največje špansko mesto ponuja za vsakogar nekaj – najznamenitejše muzeje, arhitekturne znamenitosti, nogometne tekme Real Madrida, bikoborbe, kulinariko … Preberite več.

 

Sevilla

Če vas navdušujejo bikoborbe, ritmi flamenka in radi dobro jeste ter pijete, vsekakor obiščite Sevillo dva tedna po velikonočnih praznikih. Preberite več.

 

Španska mesta, vredna ogleda

Ob misli na potovanje v Španijo večinoma najprej pomislimo na Madrid in Barcelono, a Španija ponuja še veliko drugih odličnih popotniških destinacij. Preberite več.

 

Valencija

V Valenciji se lahko sprostite na kateri od lepih mestnih plaž z veliko sence. Nekatere vodijo do športnih igrišč ali drugih plaž, na drugih pa se je možno zabavati celo noč. Preberite več.