Španska mesta, vredna ogleda

Tečaj španščine je odlična priložnost, da spoznamo tudi španska mesta. Ob misli na potovanje v Španijo večinoma najprej pomislimo na Madrid in Barcelono. Mesti sta brez dvoma čudoviti in vredni ogleda, a Španija vendarle ponuja še veliko manj znanih mest, ki so lahko odlična popotniška destinacija.

Burgos

Burgos je mesto na severu Španije z zavidljivo zgodovino. Skoraj 500 let mu je pripadal naziv glavnega mesta Kastilje. Njegova znamenita katedrala je bila razglašena za svetovno dediščino UNESCA. Poleg glavne katedrale si lahko v mestu ogledamo številne srednjeveške palače in cerkve. Staro mestno jedro je obdano s čudovitimi parki, ki obkrožajo reko Arlanzón.

Pamplona

Glavno mesto španske avtonomne pokrajine Navarre, Pamplona, je zagotovo najbolj poznana po vsakoletnih tekih pred biki. Ta starodavni običaj ohranjajo kot del festivala San Fermin, ki ga prirejajo v začetku julija. Vsako leto ga poleg številnih Špancev obišče zavidljivo število tujcev.

V mestu je tudi odličen nacionalni muzej Navarre z najrazličnejšimi eksponati – od rimskih artefaktov in mozaikov do renesančnih umetnin.

Santillana del Mar

Majhno prikupno mestece Santillana del Mar v Kantabriji leži neposredno v bližini znamenite jame Altamira. V tej naravni votlini so ohranjene ene izmed najpomembnejših prazgodovinskih jamskih poslikav s sesalci in odtisi rok. Pa tudi starodavne ulice Santillane obiskovalcev prav gotovo ne bodo pustile ravnodušnih.

Obisk zgoraj naštetih mest bo zanimivejši, če boste pred odhodom osvojili osnove španščine ali pa nadgradili nekoč že osvojeno znanje na tečaju španščine.