Učenje španščine

Učitelji, ki znajo motivirati

Na jezikovnih tečajih v Linguli tečajniki v tujem jeziku govorijo od prve ure dalje. Majhne skupine in predvsem učinkovit način poučevanja ter učitelji, ki res znajo motivirati udeležence, omogočajo hitro napredovanje. Zaradi sproščenega vzdušja morebitni strah pred govorjenjem v tujem jeziku hitro izgine, pogovori v španščini pa so iz ure v uro bolj suvereni.

Dobra odločitev

nasveti za učenjeTako tisti tečajniki, ki so se za učenje španščine odločili iz povsem praktičnih razlogov (služba), kot oni, ki se jezika učijo za dušo, pravijo, da je bila odločitev za jezikovni tečaj v Linguli »dobra naložba«.

Lingulin način poučevanja, prilagojen različnim programom in tečajem – za odrasle, otroke, individualne tečajnike, priprava na mednarodne izpite – je povsem izpolnil pričakovanja udeležencev.

Nasveti za učenje španščine

  • Poslušajte, poslušajte in spet poslušajte: poslušajte, kar vam najbolj ugaja: španske pesmi, zgoščenke za učenje tujih jezikov, španske filme brez podnapisov, poročila …
  • Glasno ponavljajte, kar ste slišali: ponavljate, kar ste slišali in hitro boste opazili napredek.
  • Ne prevajajte španskih besed v slovenščino: španske stavke poskusite razumeti kot celoto.
  • Španske besede se vedno učite v stavku: z učenjem španskih besed v stavku usvojite besedišče in hkrati nezavedno tudi pravilno slovnično strukturo.
  • Najpomembneje je, da začnete čim prej govoriti: več boste govorili špansko, hitreje boste napredovali, zato svetujemo »samogovore« in glasno branje.

Čas je za akcijo – kateri tečaj španščine bi bil za vas najprimernejši?

Če ne veste, kateri jezikovni tečaj bi bil za vas najprimernejši, nas pokličite na 01 541 00 33 oz. 040 544 544 ali pa nam pišite na e-naslov info@lingula.si. Dogovorili se bomo za brezplačen svetovalni pogovor in skupaj izbrali najustreznejši program ter urnik jezikovnega tečaja.

Jezikovne zadrege v španščini

»Eres un verdadero caballero« (si pravi kavalir) bo zelo lep kompliment, a pazite: če se v izjavi izgubi nekaj črk, bo moški slišal »Eres un verdadero caballo« (ti si pravi konj)! Preberite več.

 

Kako naročiti kavo v Španiji?

Če ne želite, da vam natakar prinese kozarec mleka s kančkom kave namesto kave z mlekom, se naučite nekaj uporabnega besedišča, povezanega z naročanjem kave v Španiji. Preberite več.

 

Novoletna voščila v španščini

»Se cambia de año, de sueños, de actitud, de objetivos, pero nunca se cambia de amigos. ¡Feliz Año Nuevo!« Za vas smo zbrali nekaj najpogostejših voščil v španščini. Preberite več.

 

Razlogi za učenje španščine

Če ne znate španščine, verjetno ne bi niti pomislili, da bi svoje podjetje ali dejavnost razširili tudi na španski trg. In na špansko govorečem trgu se skriva ogromno poslovnih priložnosti. Preberite več.

 

Španščina in frazemi, povezani s hrano in pijačo

Frazemi so v španščini zelo pogosti. Ker imajo prenesen pomen, jih v slovenščino ne moremo prevajati dobesedno. Zbrali smo nekaj frazemov, ki so povezani s hrano in pijačo. Preberite več.

 

Španski c – kako ga boste izgovorili?

Pred temnimi samoglasniki a, o, u, pred soglasniki in na koncu besede se črka c izgovori kot naša črka k: Castilla, Cuba, criado (služabnik), codo (komolec). Preberite več.

 

Španski reki

Veste, kaj pomeni rek El mismo perro con el distinto collar? Za vas smo pripravili nekaj pregovorov na temo živali. Preberite več.

 

Španščina in nakupovanje

Kako boste rekli po špansko “Rada bi kupila dolgo obleko v modri barvi.”? Naučite se nekaj pogostih fraz in izrazov pri nakupovanju v trgovini z obleko in obutvijo. Preberite več.

 

Španščina in smešni frazemi

panci in prebivalci Latinske Amerike uporabljajo fraze zelo pogosto, veliko pogosteje, kot to počnemo Slovenci. Preberite nekaj smešnih frazemov.

 

Španščina in živalski frazemi

Papando moscas – čeprav frazem vsebuje muhe, z njimi nima nobene povezave. Pomeni, da sanjarimo podnevi. Preberite več.

 

Španščina na letališču

Pogoste fraze in izrazi na letališču, ki jih ponudi že začetni tečaj španščine oziroma tečaj španščine za popotnike, vam bodo olajšali obisk špansko govorečih držav. Preberite več.

 

Španske večpomenske besede

Mona pomeni opica. V Španiji je mona tudi prikupno dekle, v Kolumbiji pa gre za slengovsko besedo, ki označuje plavolaso belko. Preberite več.

 

Učenje španščine z govorom

Kombinacija učenja španščine v učilnici in potovanja je zanimiva in ima velikansko prednost: misel na potovanje zagotavlja veliko motivacijo tečajnika za učenje španščine. Preberite več.

 

Uporabne fraze v španščini

Vaša španščina bo zvenela mnogo bolje, če boste uporabljali fraze. Izbrali smo nekaj zanimivih, ki vključujejo poimenovanja za dele telesa. Preberite več.