Razlogi za učenje španščine

Odlična naložba v prihodnost – sporazumevanje v 21 državah

V kopici jezikovnih tečajev se je včasih težko odločiti, kateri jezik bi bilo najbolj smiselno izbrati. Vsekakor je najbolje, če izberete jezik, ki vam je všeč, vas zanima in vam bo hkrati tudi koristil. Če pa se kljub temu ne morete odločiti, naj vam predstavimo, zakaj je tečaj španščine odlična naložba v prihodnost.

Španščina je z več kot 400 milijoni govorcev drugi najbolj razširjen jezik na svetu in postaja vse bolj pomembna tudi v poslovnih vodah. Je uradni jezik v 21 državah, zato se lahko z znanjem, ki ga pridobite na tečaju španščine, sporazumevate s prebivalci vsaj 21 držav. To pa ni tako slabo, kajne?

Lingula-ucenje-spanscine-odrasli5

Odpre vam lahko poslovne priložnosti

Avstrijski filozof Ludwig Wittgenstein je nekoč izjavil, da »so meje mojega jezika tudi meje mojega vesolja«. Zakaj ne bi teh mej razširili z znanjem še enega tujega jezika, na primer španščine, in odprli pot novim priložnostim? Če ne znate španščine, verjetno ne bi niti pomislili, da bi svoje podjetje ali dejavnost razširili tudi na španski trg, če pa jezikovno znanje ni ovira, vas pri tem nič ne ustavlja. In na špansko govorečem trgu se skriva ogromno poslovnih priložnosti.

Potovanje brez ovir

Na tečaju španščine lahko pridobite tudi toliko znanja (in predvsem samozavesti), da vam med sprehodom po La Rambli v Barceloni ali med ogledom nogometne tekme v Argentini ne bo nerodno pristopiti k domačinom in načeti pogovora. Presenečeni boste, kako drugače so ljudje pripravljeni sprejeti človeka, ki govori njihov jezik. Tako vzpostavite pristen stik z domačini, tkati pa se začnejo tudi prijateljske vezi.

Lingula-ucenje-spanscine-odrasli2

Dobra podlaga za nadaljnje učenje jezikov

Medtem ko bi na primer finščina ali madžarščina za večino učencev verjetno bila kar trd oreh, španščina velja za jezik, ki se ga ni pretirano težko naučiti (vsaj osnov ne). Poleg tega je španščina romanski jezik in vam lahko v prihodnosti pride zelo prav, če bi se želeli naučiti še kakšnega romanskega jezika, na primer italijanščine ali francoščine. Seveda to ne pomeni, da se vam pri učenju drugih romanskih jezikov ne bo treba potruditi, vendar bo znanje, pridobljeno na tečaju španščine, nedvomno pomagalo.

Spoznavanje španske kulture

Vsak jezik, ki se ga učimo, nam odpre nova vrata v svet drugačnih ljudi in drugačne kulture. Tečaj španščine v Linguli ni samo tečaj jezika, temveč lahko tam spoznate tudi kulturne značilnosti špansko govorečega sveta, njihovo glasbo, plese in tradicijo ter tako razširite svoja obzorja.