Učenje španščine

Kako poteka učenje španščine?

Na jezikovnih tečajih v Linguli tečajniki v tujem jeziku govorijo od prve ure dalje. Majhne skupine in predvsem učinkovit način poučevanja ter učitelji, ki res znajo motivirati udeležence, omogočajo hitro napredovanje. Zaradi sproščenega vzdušja morebitni strah pred govorjenjem v tujem jeziku hitro izgine, pogovori v španščini pa so iz ure v uro bolj suvereni.

Dobra odločitev

Tako tisti tečajniki, ki so se za učenje španščine odločili iz povsem praktičnih razlogov (služba), kot oni, ki se jezika učijo za dušo, pravijo, da je bila odločitev za jezikovni tečaj v Linguli »dobra naložba«.

nasveti za učenjeLingulin način poučevanja, prilagojen različnim programom in tečajem – za odrasle, otroke, individualne tečajnike, priprava na mednarodne izpite – je povsem izpolnil pričakovanja udeležencev.

Analiza anket v šolskem letu 2011/2012 kaže, da je kar 93,5 odstotka tečajnikov ocenilo, da je tečaj v celoti izpolnil njihova pričakovanja.

Učitelji, ki znajo motivirati

Visoko povprečno oceno (4,93 od skupno 5 možnih točk) pa so si prislužili tudi Lingulini predavatelji, katerih največja prednost je v tem, da znajo motivirati svoje učence in da se jim vidi, da so za svoje delo ne le dobro usposobljeni, ampak ga opravljajo »s srcem«. To so opazili tudi trenerji na Lingulinih »team buildingih«, ki so direktorici Klavdiji Kosmač Toplišek odkrito povedali, da ima predano in izjemno motivirano ekipo, na katero je res lahko ponosna.

Nina Pušlar o učenju španščine v Linguli pravi: »Španščina je zame najlepši svetovni jezik. Prej sem špansko precej razumela, zelo malo pa sem znala povedati. Zdaj sem postala dosti bolj komunikativna, veliko berem, poslušam špansko glasbo …«

Kako poteka jezikovni tečaj v Linguli?

Nasveti za učenje španščine

Poslušajte, poslušajte in spet poslušajte
Poslušanje je zagotovo najboljši in najhitrejši način učenja španščine. Poslušajte, kar vam najbolj ugaja: španske pesmi, zgoščenke za učenje tujih jezikov, španske filme brez podnapisov, poročila … Ob poslušanju se vedno osredotočite na to, kar razumete.

Glasno ponavljajte, kar ste slišali
Ponavljate, kar ste slišali in hitro boste opazili napredek. Ko stavek slišite, ga ponovite v celoti, tudi tisti del, ki ga še ne razumete.

Ne prevajajte španskih besed v slovenščino
Španske stavke poskusite razumeti kot celoto. Ni pomembno, kake besede ne razumete, pomembno je, da razumete celoto in da se znate ustrezno odzvati.

Španske besede se vedno učite v stavku
Z učenjem španskih besed v stavku usvojite besedišče in hkrati nezavedno tudi pravilno slovnično strukturo.

Najpomembneje je, da začnete čim prej govoriti
Več boste govorili špansko, hitreje boste napredovali, zato svetujemo »samogovore« in glasno branje. »Glasno« rešujte različne vaje, berite dialoge …

Preberite več