Valencija

Srečanje z morskim psom

Učenje španščine vam bo v veliko pomoč pri potovanjih – pot vas namreč lahko zanese tudi v Valencijo, tretje največje špansko mesto s petim najbolj pomembnim pristaniščem v Evropi, ki je hkrati eno najbolj obremenjenih ob obali Sredozemskega morja.

Impresivna arhitektura

Ob robu mesta stoji kompleks moderne arhitekture domačih arhitektov. Imenuje se Mesto znanosti in umetnosti (Ciudad de las Artes y las Ciencias) in združuje več stavb, kot so muzeji, Palačo umetnosti, akvarij L’Oceanogràfic, pokriti vrt, opera … Stavba v obliki človeškega očesa, 3D panoramski kino ali največji stekleni predor neposredno pod akvarijem, kjer morski psi plavajo le nekaj metrov stran, vas gotovo ne bodo pustili ravnodušnih.

Lingula-spanscina

Obalno mesto

V Valenciji se lahko v objemu mestnega dogajanja sprostite na kateri od lepih mestnih plaž z veliko sence. Nekatere vodijo do športnih igrišč ali drugih plaž, na drugih pa se je možno zabavati celo noč. Ena bolj znanih je Kraljičina plaža, Plaza de la Reina, v starem mestnem jedru, na kateri se sonči mnogo turistov.

Kulturni pridih

Valencijska katedrala s polnim imenom Iglesia Catedral-Basílica Metropolitana de la Asunción de Nuestra Señora de Valencia je ena od simbolov mesta. Ob sprehodu po mestu bo vaš pogled pritegnil tudi Torres de Serranos, eden od 12 vhodov v srednjeveško mesto iz 14. stoletja.

Moč in bogastvo sredozemskega mesta predstavlja La Llotja de la Seda, gotska stavba iz 15. stoletja, ki je bila zgrajena za trgovanje, danes pa je pod okriljem organizacije UNESCO.

Pokukajte v življenje domačinov

Prostor, kjer se vsakdanje življenje domačinov prepleta z zgodbami turistov, je gotovo zgodovinska mestna tržnica. Zgrajena je bila med letoma 1915 in 1928, na 8000 kvadratnih metrih pa so združeni različni oddelki, na katerih lahko kupite meso, sadje, ribe ipd.

Če ste med branjem članka navdušili za učenje španščine, vam bomo v Linguli pri tem z veseljem pomagali. Za vas imamo pripravljene najrazličnejše jezikovne tečaje, med katerimi lahko izbirate po svojih željah.