Španci in šport

Tečaj španščine lahko vedno izkoristimo za pogovor o športu, saj Španija nedvomno velja za svetovno športno velesilo. Pri tem gredo nekateri športni komentatorji celo tako daleč, da ob športnih uspehih v zadnjih letih govorijo kar o španski športni zlati dobi.

Nogometna vročica in zlate medalje iz košarke

Če bi Špance povprašali, kateri je njihov najljubši šport, bi kot iz topa ustrelili, da je to nogomet. Leta 2010 je nogometna vročica dosegla vrhunec, saj je Španija prvič v zgodovini osvojila naslov svetovnih nogometnih prvakov, le dve leti prej pa tudi pokal evropskih prvakov. Medtem na domačem prizorišču večna rivala ostajata kluba FC Barcelona in Real Madrid.

Med španskimi športnimi navdušenci postaja zadnja leta bolj priljubljena tudi košarka, še posebej po osvojitvi prvih zlatih medalj na svetovnem prvenstvu leta 2006 in evropskem leta 2009.

Uspehi v tenisu in renesansa v formuli

Eno najboljših španskih teniških igralk Arantxo Sánchez Vicario je v zadnjih letih na igriščih uspešno nadomestil Rafael Nadal, ki na svetovni teniški lestvici trenutno zaseda drugo mesto.

Renesanso sta doživela tudi formula ena z najmlajšim dvakratnim svetovnim prvakom Fernandom Alonsom in kolesarske dirke z Albertom Contadorjem, trikratnim zmagovalcem kolesarske dirke po Franciji.

Če med športne navdušence sodite tudi vi, potem vas vabimo na tečaj španščine v Linguli. Z jezikovnim znanjem boste lahko športne prenose spremljali v španščini, z zagretimi komentatorji, ki vselej poskrbijo za še bolj napeto tekmo.