Prednost e-tečaja je človekoljubnost

Se vam zdi trditev pretirana ali celo kontradiktorna? Sedenje za »mašino«, brez stika s sošolci … Marsikdo od treh milijonov uporabnikov e-tečajev je na začetku menil enako. Kasneje so mišljenje spremenili.

Španska zgodba

Prav tako ga je spremenil moški, ki se je po poletnem dopustu srečal s svojo dolgoletno prijateljico. On – vodja oddelka v večjem podjetju, ona – mati dveh otrok z odgovorno službo. Srečanje je bilo prisrčno, čeprav sta od njunega zadnjega snidenja minili skoraj dve leti. Da, pomanjkanje časa je akutna bolezen večine ljudi.

Z velikim presenečenjem sta ugotovila, da sta se štirinajst dopustniških dni potepala po istih krajih – po Andaluziji. O naravnih danostih te pokrajine sta imela podobno mnenje – očarljivo, fantastično, osupljivo … Domačini pa so bili za njegov okus preveč zadržani, skoraj oholi, nasprotno pa so se njej zdeli zelo prijazni, ustrežljivi, gostoljubni.

V čem je ključ razumevanja teh nasprotujočih si izkušenj dveh dolgoletnih prijateljev, ki imata glede bistvenih stvari, ljudi in dogodkov zelo sorodno mnenje? Zakaj je ona na potovanju po tujini odkrila več in globlje skrivnosti tamkajšnjega življenja kot njen prijatelj?

Skrivnost je …

Ni skrivnost v njunih različnih okusih ali vrednostnih sodbah niti ne v različnem stanu ali izkušnjah. Skrivnost je v poznavanju jezika.

Prezaposlena mama si je kljub pomanjkanju časa – ob službenih in osebnih obveznostih – za jezikovni tečaj španščine lahko vzela nekaj ur na teden. Trenirala je redno in zavzeto. V času, ki si ga je sama izbrala.

Rezultati so bili hitro vidni, kar ji je dalo še večjo zagnanost. Priznava pa, da ji to ne bi uspelo, če bi morala obiskovati klasični jezikovni tečaj. Pri e-tečaju španščine je imela namreč na voljo dvoje, česar pri klasičnem tečaju običajno nimamo: izbiro časa in lokacije učenja. In prav ti dve stvari sta bili ključni za njen uspeh.

Lepa beseda lepo mesto najde – če je seveda razumljena

Če se boste starejšemu Špancu nasmehnili in mu rekli: »Buenos días, señor. ¿Cómo está?« ter nato nadaljevali »Qué lindo el día.«, boste imeli neprimerno več možnosti, da se z njim zapletete v prijeten pogovor, kot če se mu boste zgolj nasmehnili in mu z brado pokimali v pozdrav.

Več možnosti za uspeh

Da ne govorimo, koliko večje možnosti za poslovni uspeh boste imeli, če boste s špansko govorečimi partnerji poslovali v njihovem jeziku oziroma znali z njimi po špansko vsaj poklepetati  –  ob kosilu, po telefonu, preden morda vendarle »preklopite« na angleščino.

Lingula v sodelovanju z Rosetta Stone ponuja odlične e-rešitve tako za začetnike kot za posameznike, ki bi želeli osvežiti in nadgraditi svoje znanje tujega jezika. Če vas zanima e-učenje španščine in bi ga radi preizkusili tudi sami, nam pišite na info@lingula.si in svetovali vam bomo. Z veseljem vam bomo tudi v živo predstavili program e-tečaja in način učenja.