Tečaj španščine za otroke

Španščino govori veliko ljudi, saj je drugi najbolj razširjen materni jezik na svetu, zelo priljubljen pa je tudi za učenje. Velja za enega enostavnejših in ga lahko hitro usvojijo tudi otroci. Nikoli ni prezgodaj, da svojega otroka začnete spoznavati s španščino, a začeti je treba postopoma.

Učenje na nezavedni ravni …

Proces učenja tujega jezika pri predšolskih otrocih se precej razlikuje od usvajanja jezika pri starejših. Otroke je treba z jezikom začeti spoznavati skozi igro, kar pa ne pomeni, da bo njihovo učenje kaj manj učinkovito. Takrat namreč otroci usvajajo jezik na nezavedni ravni, s čimer ga utrdijo v (pod)zavesti in je kasnejše kompleksnejše učenje jezika lažje in uspešnejše.

Lingula-ucenje-spanscine-otroci1

… in skozi igro

Spoznavanje delov telesa, številk, barv ali pa denimo načinov pozdravljanja so primerne teme za otrokovo prvo srečanje s tujim jezikom. Vse skupaj se postopoma, skozi kvize, pesmice ali kartice z napisi in slikami, utrjuje v otrokovi zavesti, da se je kasneje sposoben priučiti težjih stavčnih in jezikovnih struktur. Ker je španski jezik po svetu zelo razširjen in aktualen, je primeren za učenje od malih nog.

Lingula-ucenje-spanscine-otroci3

Na brezplačnih predstavitvenih urah španščine se lahko prepričate, ali vašemu otroku ustreza Lingulin način poučevanja.