Latinska Amerika in čokolada

Tečaj španščine je poln smeha ob zanimivih pogovorih o potovanjih, kulturi, hrani in pijači. Verjetno si vsi z veseljem privoščimo košček čokolade (el chocolate), Latinska Amerika pa je posebej znana po okusni čokoladi. Poznate najboljše znamke latinskoameriških čokolad?

Danta Chocolate – ponovni ugled

Gvatemalska čokolada je bila kar nekaj let deležna kritik (la crítica), saj naj bi bila kakovostna gvatemalska čokoladna zrna namenjena predvsem izvozu. Danta Chocolate pa je povrnila ugled gvatemalske čokolade – celoten proces od gojenja kakavovca do tovarniške pridelave čokolade poteka v Gvatemali.

AMAZ – drugačen okus

Peru se lahko pohvali z veliko okusnimi čokoladami, čokolado AMAZ pa zaradi njenega posebnega okusa (el sabor) še posebej priporočamo. Narejena je iz kakavovih zrn, ki so zrasla na območjih Amazonije, Cuzca, Piura in Tumbesa. Zrna vsake izmed teh pokrajin naj bi imela prav poseben neobičajen okus.

Cacaosuyo – izvirna podoba

Perujska čokolada Cacaosuyo je zanimiva predvsem zaradi izvirnega pakiranja. Papir (el papel), v katerega je zavita, spominja na tradicionalne vzorce (el patrón) in barve (el color) perujskega tekstila. Čokolada pa ni zanima le na pogled, je tudi odličnega okusa!

Pacari – organska čokolada

Vsem, ki prisegate na zdravo prehrano, a si vseeno občasno radi privoščite čokolado, priporočamo ekvadorsko čokolado Pacari. Pacari je kakovostna temna organska čokolada z visoko vsebnostjo kakava (el cacao). Ekvador je znan kot odličen pridelovalec kakovostne čokolade že od kolonizacije naprej.

El Rey – tradicija

Ena najbolj prestižnih in tradicionalnih znamk (la marca) čokolade v Latinski Ameriki je venezuelska čokolada El Rey. Podjetje, ki je v družinski lasti, je bilo ustanovljeno v Caracasu leta 1929 in je eno najstarejših, ki se ukvarja s pridelovanjem čokolade v Venezueli.

Verjetno se vam že pošteno cedijo sline! Obiščite tečaj španščine v Linguli, kjer boste izvedeli še veliko novega o dobrotah iz Latinske Amerike.