Učenje španščine s špansko glasbo

Učenje španščine si lahko popestrimo s poslušanjem španske glasbe. Španija premore veliko kakovostnih glasbenih izvajalcev, ki zadovoljijo najrazličnejše glasbene okuse. Izbrali smo tri, ki vas bodo zagotovo začarali s svojo glasbo in vam hkrati tudi olajšali učenje španščine.

Pablo Alborán

Mladi, komaj osemindvajsetletni Andaluzijec je prava španska glasbena senzacija. Zvezdnik (la estrella) je svojo prvo pesem (la canción) napisal že pri rosnih dvanajstih letih. Vse od izida prvega albuma leta 2011 žanje uspehe (el éxito) tako doma kot tudi po svetu (el mundo). Za njegovi najpopularnejši pesmi veljata hita Solamente Tú in Perdóname – duet s portugalsko pevko fada Carminho. Poslušajte ga.

Julio Iglesias

Legendarni Julio Iglesias, oče (el padre) prav tako znanega pevca Enriqueja Iglesiasa, velja za enega najbolj popularnih in občudovanih glasbenih izvajalcev. V svoji uspešni karieri (la carrera), ki se je začela daljnega leta 1968, je španski super zvezdnik po vsem svetu prodal več kot 300 milijonov izvodov svojih albumov. Lahko se pohvali z nazivom (el título) najbolj prodajanega pevca v španskem jeziku vseh časov. Poslušajte ga.

La Buena Vida

Popularna baskovska skupina (el grupo) bo navdušila vse ljubitelje (los fans) rocka. Skupina La Buena Vida je bila ustanovljena leta 1988 v baskovskem mestu (la ciudad) San Sebastián. V njihovi glasbi lahko zasledimo vpliv (el impacto) skupin, kot sta The Beatles in The Beach Boys, pa tudi popularnih francoskih izvajalcev iz 60. in 70. letih, kot sta bila Françoise Hardy in Serge Gainsbourg. Poslušajte jih.

Učenje španščine bo prijetnejše in učinkovitejše, če si boste kdaj pa kdaj zavrteli kakšno špansko pesem. Tečaj španščine v Linguli pa bo zagotovo vključeval tudi kak pogovor o španski glasbi.