Španija in glasbeni festivali

Tečaj španščine je namenjen tudi spoznavanju španske hrane, filmov, glasbe in raznih dogodkov, povezanih s Španijo. Poletje je odlična priložnost za obisk glasbenih festivalov (el festival), ki jih v Španiji ne manjka. Jih poznate?

Sónar

Svetovno znani tridnevni festival elektronske glasbe, imenovan Sónar, poteka v festivalski prestolnici (la capital) Španije – Barceloni. Vsako leto privabi skoraj 130.000 ljudi, ki prihajajo iz več kot 100 držav. Uživati na plaži (la playa) v Barceloni in se zabavati skupaj s tisočglavo množico (la multitud) se sliši naravnost izjemno!

Bilbao BBK Live

Odličen baskovski festival Bilbao BBK Live je kot nalašč za ljubitelje rocka in popa, na svoj račun pa lahko pridete tudi navdušenci nad elektronsko glasbo. Obisk (la visita) festivala lahko izkoristite tudi za ogled čudovitega Bilbaa in drugih zanimivih mest v severni španski pokrajini (la provincia) Baskiji.

Mad Cool

Čeprav je, kar se tiče festivalskega dogajanja, Barcelona še vedno na prvem mestu, lahko tudi v španski prestolnici najdemo kakovostne festivale. Festival Mad Cool v Madridu privablja bolj rokerske duše (el alma), ki lahko poleg odličnega festivalskega dogajanja uživajo tudi v zelo razgibanem nočnem življenju v Madridu.

Španščina vam bo pomagala pri raziskovanju Španije in španskih posebnosti. Tečaj španščine je odlična priložnost, da se prek pogovora naučite tega lepega romanskega jezika.