Učenje španščine ob mehiških serijah

Učenje španščine lahko poteka tudi ob gledanju filmov in serij v španščini. Poiskali smo nekaj zanimivih mehiških serij, ki vam lahko popestrijo učenje španščine.

Kraljica juga (La Reina del Sur) – kriminalna uspešnica

Verjetno najbolj znana in gledana mehiška serija v zadnjih letih je Kraljica juga. V njej igra mehiška zvezdnica (la estrella) Kate del Castillo. Serija bo pritegnila vse tiste, ki ljubite zgodbe, povezane z mamilarskimi karteli in kriminalom, navdušila pa vas bo tudi udarna naslovna pesem (la canción)!

Klub krokarjev (Club de Cuervos) – športna komodrama

Klub krokarjev prikazuje vzpone (el ascenso) in padce (el descenso) izmišljene nogometne ekipe (el equipo) Nuevo Toledo in njenih igralcev. Serija se osredotoča na Chava Iglesiasa in njegovo polsestro (la media hermana) Isabel in vas bo zagotovo nasmejala. Vredno ogleda!

El Chapo – zgodba o kartelskem kralju

Joaquín »El Chapo« Guzmán je eden najbolj razvpitih mamilarskih kraljev (el rey) na svetu (el mundo). Serija El Chapo prikazuje njegove začetke v mamilarskih krogih, vzpon v 80. letih pa vse do dogodkov v sedanjosti.

Rebelde (Upornik) – mladinska serija

Mlajši generaciji lahko pri učenju španščine pomaga svetovno znana mladinska serija Rebelde. V njej lahko spremljamo življenje najstnikov (el adolescente), ki obiskujejo prestižno zasebno srednjo šolo v mehiški prestolnici.

Juana Inés – zgodovinska drama

Serija Juana izhaja iz življenja mehiške pesnice (la poeta) in izobraženke iz 17. stoletja. Namenjena je ljubiteljem napetih zgodovinskih dram (el drama), saj v njej ne manjka najrazličnejših zapletov (la complicación).

Rubí

Vsem ljubiteljicam pravih mehiških limonad priporočamo Rubí. Ljubezen, sovraštvo, preobrati in zapleti, vse to lahko pričakujete v tej nadaljevanki, oči pa si lahko spočijete ob postavnih mehiških gentlemanih!

Učenje španščine v Linguli je zelo raznoliko – znanje španščine boste pridobivali na različne načine, dopolnili pa ga boste tudi z gledanjem serij.