Učenje španščine z nadaljevankami

Ob gledanju španskih nadaljevank in filmov se sprostimo, hkrati pa mimogrede naučimo novih besed in utrdimo znanje slovnice. Izbrali smo tri kvalitetne španske serije, vredne ogleda in odlične tudi za učenje španščine.

Velvet – preplet drame in komedije

Serija prikazuje Madrid v 60. letih prejšnjega stoletja. Preplet drame in komedije je začinjen z ljubezenskimi zgodbami protagonistov. Dogajanje je postavljeno v prestižno hišo visoke mode v centru Madrida: razkošna kostumografija, legendarne skladbe, starinski avtomobili, divje zabave … Serija dobro prikazuje  proces prehajanja visoke mode (la alta costura) v tradicijo mode prêt-à-porter (bolj nosljiva moda).

Isabel – zgodovinska biografska serija

Serija prinaša zgodbo španske kraljice Izabele I. Kastiljske oziroma Katoliške od njenega prihoda na oblast pa vse do smrti leta 1504. Čeprav je osredotočena na Izabelino življenje, pa spoznamo tudi zgodbe drugih zgodovinskih osebnosti, kot so njen mož kralj Ferdinand Aragonski, pomorščak Krištof Kolumb, Nora Ivana (Juana La Loca).

Drama El tiempo entre costuras (Obdobje šivanja)

V seriji spremljamo zgodbo mlade madridske šivilje Sire Quiroga. V upanju na boljše življenje Sira in njen ljubimec nekaj mesecev pred Frankovim prihodom na oblast prebegneta v španski protektorat v Maroku (španski Maroko). Kljub težkemu začetnemu prilagajanju Sira počasi začne sprejemati drugačno kulturo in se vključevati vanjo.

Učenje španščine v Linguli je učinkovito in zabavno, prek pogovora  pa napredujete hitro.