Fiestas Palmares

Tečaj španščine je namenjen tudi odkrivanju kulture špansko govorečih držav. Tako spoznate denimo Fiestas Palmares: na Kostariki po koncu novoletnih zabav ne nehajo veseljačiti, saj je v drugi polovici januarja na vrsti največje praznovanje v državi – Fiestas Palmares.

Ko zaspana vasica postane središče zabave

Od 14. do 24. januarja se majhna in večino leta mirna vasica (el pueblo) Palmares, ki leži severozahodno od kostariškega glavnega mesta (la capital) San José, spremeni v središče zabave. Festival vsako leto obišče okoli milijon obiskovalcev (los visitantes), kar je 20 odstotkov celotne kostariške populacije.

Obiskovalci uživajo v številnih koncertih, ognjemetih (los fuegos artificiales), v prazničnih šotorih (la tienda) pa si privoščijo prigrizke in seveda alkohol, ki v teh dneh teče v potokih.

Gremo na konjsko parado ali kostariško bikoborbo?

Vsako leto največ obiskovalcev privabi tradicionalna kostariška konjska parada (el Tope). Številni obiskovalci se oblečejo v kavbojce (el vaquero) in se na konjuh (el caballo) v paradi sprehodijo skozi vas.

Veliko zanimanja pritegne tudi kostariška bikoborba (Los Toros a la Tica). Tovrstne bikoborbe se lahko udeleži kdorkoli – od profesionalnih bikoborcev (los toreros) do pogumnih posameznikov. Bika na koncu ne ubijejo, tako kot je to v navadi v običajni bikoborbi.

Obiščite tečaj španščine v Linguli in spoznajte še druga zanimiva praznovanja in festivale, ki se odvijajo v špansko govorečih državah.