Latinska Amerika in poletni festivali

Učenje španščine pomeni tudi spoznavanje Španije in Latinske Amerike. V Latinski Ameriki se prepleta veliko različnih kultur, ki so zanimive vsaka na svoj način. Če imate namen poleti obiskati Latinsko Ameriko, vam priporočamo tudi ogled katerega od festivalov.

Inti Raymi – festival sonca

Zagotovo ena najbolj neobičajnih prireditev na svetu je perujski festival sonca (el sol), ki se vsako leto začne 24. junija in traja ves teden. Napaja se pri inkovski tradiciji in se prireja v čast inkovskemu bogu (el dios) Inti. Zaznamuje zimski solsticij, ki je v inkovski kulturi označeval novo leto (el año nuevo). Procesije skozi barvite starodavne ulice (la calle) mesta Cusco se končajo pri inkovskih izkopaninah Sacsayhuman, kjer igralci (el actor) uprizorijo delček inkovskega življenja (la vida).

Feria de las Flores – festival rož

Vsak prvi teden v avgustu se kolumbijsko mesto Medellin spremeni v mesto rož (la flor). V njem v tem času namreč prirejajo enega največjih festivalov rož na svetu (el mundo), ki je prava paša za oči (los ojos). Poleg občudovanja številnih cvetlic lahko obiskovalci uživajo tudi v številnih koncertih in drugih prireditvah.

Mistura – festival hrane

Vse ljubitelje okusne hrane (la comida) bo navdušil največji festival hrane v Latinski Ameriki, imenovan Mistura, ki ga prirejajo v prvi polovici septembra. Na festivalu lahko okušate številne dobrote, opazujete spretne kuharje (el cocinero) pri delu ali se udeležite tudi kakšnega kuharskega tečaja (el curso), ki jih med festivalom ne manjka.

Učenje španščine je lahko zelo zabavno. Ob sproščenem pogovoru boste širili besedni zaklad, vadili slovnico ter spoznavali špansko in latinskoameriško tradicijo.