Rafael Nadal in zanimiva dejstva

Tečaj španščine je namenjen tudi sproščenemu pogovoru, ki se včasih dotakne športa (el deporte). V Španiji je eden najbolj priljubljenih športnikov tenisač Rafael Nadal, ki ni poznan le teniškim navdušencem, temveč širnemu svetu.

Ljubljena Majorka

Nadal je bil rojen in je odraščal na španskem otoku (la isla) Majorka. Ko ni na turneji, še vedno živi tu, na največjem od balearskih otokov.

Nogomet ali tenis

Nadal je v mladosti kazal nadarjenost za nogomet in tenis. Pri 12 letih se je odločil za tenis in nogomet postavil na stranski tir. Še vedno pa je strasten nogometni navdušenec (el entusiasta). Njegova najljubša kluba sta Real Madrid in domači klub z Majorke, Real Mallorca.

Najboljša tekma vseh časov

Nadal je v svoji dolgi karieri odigral številne nepozabne tekme (el partido). Za najboljšo teniško predstavo pa velja finale (el final) Wimbledona 2008, kjer se je pomeril z Rogerjem Federerjem. Napet dvoboj je trajal kar 4 ure in 48 minut in velja za najboljši teniški dvoboj v zgodovini. Na koncu je slavil Nadal.

Kralj peska

Čeprav je Nadal vrhunski na vseh podlagah, še posebej blesti na pesku (la arena). Osvojil je kar 12 naslovov za Grand Slam v Parizu, ki se seveda odvija na pesku. Dejstvo, da se ga je prijel vzdevek Kralj (el rey) peska, zato ne preseneča.

Vraževeren športnik, ki se boji psov

Nadal se pred tekmo za srečo vedno oprha z mrzlo vodo. Na teniškem igrišču steklenice z vodo (la botella) vedno postavi v ravno linijo. Boji se psov in teme (la oscuridad).

Ljubitelj kokakole in PlayStationa

Nadalova najljubša pijača (la bebida) je kokakola. V prostem času pa rad igra igrice na PlayStationu.

Tečaj španščine je priložnost, da se naučite nekaj uporabnega športnega besedišča.

Imate vprašanja o tečaju španščine, vas zanima več?

Pokličite nas na 080 23 52 ali nam pišite na info@lingula.si. Z veseljem vam bomo svetovali.