Španija in neokrnjena Galicija

Tečaj španščine združuje širjenje besedišča in sproščen pogovor, ki včasih nanese tudi na potovanja v špansko govoreče države. Kljub temu da je Španija priljubljena turistična destinacija, so nekatera območja turistom manj poznana. Galicija je z divjimi plažami, čudovitimi gorami in starodavnimi mesti skriti španski biser.

Plaže z razglednic

Ne glede na to, da je v Galiciji ogromno dih jemajočih in spektakularnih plaž (la playa), to deželo le malokdo povezuje z njimi.

  • Brez dvoma vas bo navdušila slikovita Playa de Rodas na otoku Islas Cies. Britanski časopis (el periódico) The Guardian jo je leta 2007 izbral za najboljšo plažo na svetu.
  • Priporočamo tudi obisk (la visita) plaže Praia das Catedrais oziroma katedralne plaže, ki je ime dobila po visokih skalnih formacijah.

Raj za ljubitelje morske hrane

Galicija vas ne bo navdušila le z naravno raznolikostjo, temveč tudi z dobro hrano. Zaradi lege ob Atlantskem oceanu in Kantabrijskem morju je odlična destinacija za ljubitelje morske hrane. Poleg običajnih morskih dobrot lahko tukaj poskusite nacionalno jed pulo al gallego – hobotnico (el puplo) s čilijem (el chile).

Če vas morska hrana ne navdušuje, predlagamo raxo gallego – ocvrt krompir (las patatas) in svinjski hrbet. Vsi sladkosnedi pa bodo na svoj račun prišli z mandljevo torto oziroma pito tarta de Santiago. V Galiciji bodo uživali tudi ljubitelji vina, saj je to ena najboljših španskih vinorodnih regij, kjer delajo vrhunska bela vina.

Pestra zgodovina

Zgodovina Galicije se precej razlikuje od zgodovine preostale Španije. Namesto arabskega vpliva, ki je viden v Andaluziji in drugje, je tu očitna mešanica rimskega in keltskega vpliva.

Katedrala (la catedral) v galicijskem mestu Santiago de Compostela je končna postaja slavne romarske poti El Camino de Santiago oziroma Jakobove poti. Mesto Santiago de Compostela ima zavidljivo arhitekturo in odlične muzeje. Priporočamo pa vam tudi ogled obalnega mesta A Coruña oziroma La Coruña na severozahodu, ki je odlično izhodišče za raziskovanje galicijske obale (la costa).

Zakaj ji pravijo Galifornia?

Naravna raznolikost Galicije je izjemna – gore, gozdovi (el bosque), plaže, termalni vrelci … Zaradi pogostega dežja je Galicija zelo zelena, poleti pa ji zaradi velike količine sončnih žarkov pravijo kar Galifornia. Ljubitelji neokrnjene narave (la naturaleza) bodo v Galiciji brez dvoma uživali.

Vas je Galicija prepričala? Tečaj španščine v Linguli je priložnost, da se naučite uporabnega španskega besedišča, ki vam bo prišlo prav na počitnicah v Španiji.

Imate vprašanja o tečaju španščine, vas zanima več?

V Linguli prisegamo na pomembnost govora, pogovora in dogovora. Pokličite nas na 080 23 52 ali nam pišite na info@lingula.si.