Latinska Amerika in ugodne destinacije, 2. del

Države v Latinski Ameriki so vsaka po svoje čudovite in posebne. Tečaj španščine vam omogoča, da se naučite osnovno besedišče, ki vam bo pomagalo pri potovanju v Latinsko Ameriko. Če ste omejeni s finančnimi sredstvi, vam priporočamo obisk naslednjih krajev, ki so cenovno ugodnejši.

Ekvador

  • Baños in avanturizem

V Bañosu bodo na svoj račun prišli vsi avanturisti, ki pri svojih dogodivščinah ne želijo zapraviti gore denarja (el dinero). Gorsko kolesarstvo, pohodništvo in rafting so le nekatere od številnih dejavnosti v okolici tega čudovitega mesta.

  • Montañita in morsko podnebje

Čudovite plaže, prijetne bare in sproščeno vzdušje (el ambiente) boste našli v Montañiti. Ugodni stroški bivanja in zabava turiste v tem mestu zadržijo dlje od načrtovanega!

  • Quito – mesto večne pomladi

Quito ni le čudovito glavno mesto Ekvadorja, temveč tudi odlična izhodiščna točka za raziskovanje drugih krajev. Ugodni avtobusni prevozi (el transporte) vas bodo odpeljali tudi do bolj odročnih in neokrnjenih delov države. Quito je znan tudi kot mesto večne pomladi (la primavera). Zaradi svoje lege ob ekvatorju so dnevi vse leto približno enako dolgi, mrak (el crepúsculo) pa traja zelo kratek čas. Sonce sije približno od 6.30, zaide pa okoli 18.30.

Argentina

  • Mendoza in argentinsko vino

Argentina je izredno lepa, a dokaj draga država. Vsem tistim, ki jo želite obiskati kljub višjim cenam, priporočamo obisk province Mendoza. Raziskujete jo lahko s kolesom (la bicicleta) in med drugim opazujete čudovite vinograde (el viñedo). Ob tem vam priporočamo, da se ustavite na kozarcu pravega argentinskega vina (el vino), ki je cenjen po vsem svetu. Na zdravje!

Kolumbija

  • Cartagena – mesto za vse

Cartagena je čudovito kolumbijsko mesto ob Karibskem morju, kjer bo vsak našel kaj zase. Avanturizma željni se lahko potapljajo in opazujejo zanimivo morsko življenje, zgodovinskim navdušencem (el entusiasta) priporočamo obisk starega mestnega jedra, vsi zabavljači pa boste v Cartageni uživali v obilici živahnega nočnega življenja.

Države Latinske Amerike so brez dvoma vredne ogleda, za kar pa ni treba zapraviti milijonov! Obiščite tečaj španščine v Linguli, znanje jezika vam bo koristilo pri potovanju na naštete destinacije.