Latinska Amerika in zabavne turistične dejavnosti

Lingula-ucenje-spanscine-odrasli2Tečaj španščine v Linguli je pogosto povezan s pogovorom o potovanjih (el viaje). V državah Latinske Amerike imajo turisti na voljo kar nekaj neobičajnih, a zabavnih dejavnosti in možnosti preživljanja prostega časa (el ocio).

Obiščite nogometno tekmo

Nogomet je šport številka ena v vseh držav Latinske Amerike. Vzdušje, kot ga pričarajo navijači (el fan) na nogometnih tekmah v Latinski Ameriki, je edinstveno in se ne more kosati z evropskim navijanjem. Tudi če niste ljubitelji nogometa, bo ogled nogometne tekme (el partido) v kaki od držav Latinske Amerike enkratno doživetje, saj ljudje s strastnim navijanjem in temperamentom pričarajo nepozabno vzdušje (el ambiente). Kje si boste ogledali tekmo, je vaša izbira – povsod v večjih mestih v Latinski Ameriki boste našli nogometne tekme z napolnjenimi stadioni.

Odpravite se v amazonski deževni pragozd

Amazonija je s številnimi eksotičnimi živalmi, kot so krokodili, piranhe, jaguarji in anakonde, enkratna pustolovščina (la aventura). Turisti, ki potujejo po Latinski Ameriki, imajo možnost, da si ogledajo delček tega divjega sveta. Vožnja z ladjico po reki Amazonki od kolumbijskega mesta Leticia do brazilskega mesta Manaus je enkratna priložnost za ogled najbolj spektakularnega in največjega deževnega gozda (la selva) na svetu.

Starinski avtomobili

Havana je znana po čudovitih zgradbah, temperamentnih ljudeh, glasbi in seveda starinskih, »vintage« avtomobilih (el coche).  Kljub svoji starosti so ti »vintage« avtomobili iz 50. let zelo dobro ohranjeni in prava paša za oči. Iz Havane se ne smete vrniti brez fotografije (la foto) ob starinskem avtomobilu!

Opazovanje zvezd

Puščava Atakama v Čilu je raj (el paraiso) na zemlji za ljubitelje astronomije. Nadmorska višina in oddaljenost od mest, ki onesnažujejo okolje, sta razloga za neverjetno vidljivost zvezd (la estrella) v tej puščavi. Tudi tistih, ki se nad astronomijo ne navdušujete najbolj, puščava ne bo pustila ravnodušnih. Verjamemo, da kampiranje, odmaknjeno od »sveta« in s pogledom na tisoče zvezd, navduši vsakogar.

Zaplešite!

Prebivalci držav Latinske Amerike so znani po veseli in temperamentni naravi ter ljubezni (el amor) do druženja, zabave in plesa (el baile). Če želite plesati ali se naučiti kakšnega novega plesa ali vsaj nekaj plesnih korakov, imate v Latinski Ameriki možnosti na pretek. Ne le da imate možnosti za odlične in ugodne plesne tečaje (el curso) sambe, tanga, regaettona, salse itd., zavrtite se lahko v vsakem drugem baru. Izbrancev ne bo manjkalo! Če imate radi tango, Buenos Airesa nikakor ne smete izpustiti!

Če se odpravljate na potovanje po Latinski Ameriki, bo tečaj španščine v Linguli zagotovo prišel prav.

Imate vprašanja o tečaju španščine, vas zanima več?

Pokličite nas na 080 23 52 ali nam pišite na info@lingula.si. Z veseljem vam bomo svetovali.