Latinska Amerika in najbolj varne države

Tečaj španščine poteka v sproščenem vzdušju, kjer pogovor pogosto nanese tudi na lahkotnejše teme, povezane s Španijo in Latinsko Ameriko. V medijih pogosto slišimo, da je na potovanjih (el viaje) po določenih državah (el país) oziroma predelih Latinske Amerike skrajna previdnost (la precaución) zelo priporočljiva. Kljub temu pa lahko tudi previdnejši turisti (el turista) v Latinski Ameriki obiščejo kar nekaj držav, ki veljajo za zelo varne in do turistov prijazne.

Čile in raznolikost pokrajine

Čile je na lestvici Global Peace Index na samem vrhu najbolj varnih držav v Latinski Ameriki. Država bo navdušila predvsem bolj avanturistične popotnike (el viajero), ki imajo radi aktivna potovanja. V Čilu boste našli praktično vse – vulkane (el volcán), čudovite gorske poti, ledenike (el glaciar) in dih jemajoče plaže, obiščete pa lahko tudi najbolj suho območje na Zemlji – puščavo (el desierto) Atacama.

Urugvaj in tropske plaže

Najmanjša špansko govoreča država v Južni Ameriki je po krivici turistom malo znana. Urejena, razvita in varna država je primerna za vse tiste, ki imajo radi mirnejši dopust (las vacaciones), stran od množice turistov. V Urugvaju boste našli čudovite tropske plaže, pili odlično urugvajsko vino (el vino) in klepetali s prijaznimi domačini (el nativo). Urugvaj velja tudi za eno najbolj liberalnih držav na svetu, kjer je dovoljeno tudi kajenje marihuane.

Kostarika in neokrnjena narava

Kostarika velja za najvarnejšo državo v Srednji Ameriki. Robinzonska država bo očarala vse ljubitelje neokrnjene narave (la naturaleza). Vulkani, slapovi (la cascada), deževni gozdovi (la selva) in peščene plaže – vse to lahko občudujemo v Kostariki. Tudi živalstvo je posebno, zato je država pravi raj (el paraíso) na Zemlji: med drugim boste lahko videli opice, jaguarje in tukane.

Argentina – raj za gurmane

Argentina je druga največja država v Latinski Ameriki in osma največja na svetu. Glede na velikost ne preseneča dejstvo, da lahko v državi občudujemo ledenike in zasnežene vrhove gora na eni strani ter puščavo na drugi strani. Argentina pa je odlična destinacija tudi za vse gurmane, ki lahko uživajo v odlični kulinarični ponudbi. Brez kozarca (el vaso) argentinskega vina in steaka preprosto ne gre! Velja omeniti tudi glavno mesto (la ciudad), svetovno prestolnico (la capital) tanga, Buenos Aires, ki je najbolj obiskano mesto v Južni Ameriki in drugo v Latinski Ameriki (za Cuidadom de Mexicom).

Tečaj španščine v Linguli je priložnost za vse tiste, ki želijo obogatiti špansko besedišče, nadgraditi znanje in obenem sproščeno klepetati o Španiji in Latinski Ameriki.