Najlepše plaže v Južni Ameriki

Tečaj španščine je namenjen tudi spoznavanju dežel, katerih prebivalci govorijo španski jezik. Južna Amerika skriva več čudovitih naravnih znamenitosti, ki postajajo čedalje bolj priljubljene turistične točke vseh svetovnih popotnikov. Med drugim je Latinska Amerika znana tudi po čudovitih plažah. Katere veljajo za najlepše?

Dominikanska republika ali karibski dragulj

V tej otoški državici lahko za dopustovanje izberemo različne kraje. A najbolj znani sta plaži Punta Cana in Bávaro, saj slovita po kilometrih belega peska (arena), ki daje občutek brezmejnosti.

Peru – odličen za surf

Čeprav je Peru znan predvsem po svojem zelenem višinskem svetu, na severozahodu (noroeste) skriva manjše letovišče, ki skozi vse leto privablja deskarje. Pod senčniki na plaži (playa) Mancora lahko občudujemo morje nebesno modre barve. Nekateri pa se celo opogumijo in poskusijo premagati visoke valove, kot to navadno počnejo domačini.

Aruba – rožnata dežela

Mivka, turkizno morje, pisani sončni zahodi (atardecer) in prosto sprehajajoči se flamingi (znani tudi kot plamenci) … Vse to je južnoameriška otoška državica Aruba, ki je sicer uradno del Nizozemske.

Medtem ko turisti na viseči mreži med dvema palmama uživajo v toplih sončnih žarkih, se flamingi, rožnate ptice, značilne predvsem za Arubo, mirno sprehajajo po plaži in lepšajo razgled.

Urugvaj in podvodni svet

Urugvaj ponuja več kot 30 plaž, ki so primerne za popoln odklop in uživanje v pesku, turkiznem morju in jasnem nebu. V nasprotju z drugimi plažami v Južni Ameriki so urugvajske znane po čudovitem in raznovrstnem podvodnem svetu, ki ga večina turistov (los turistas) spoznava med potapljanjem (bucear) v predelu južnega Atlantika. Če se odločite za takšno raziskovanje urugvajskega morja, boste po vsej verjetnosti lahko srečali še morske leve.

Mehika in njena rožnata plaža

Na Jukatanu (Yucatán) se je morje zaradi rdečega planktona in rakcev obarvalo nežno rožnato. Čeprav gre za znano plažo, pa za zdaj na srečo ni preveč turistično obljudena. Tako lahko tam poleg čudovitih barv narave (naturaleza) najdete tudi prostor za popolno sprostitev.

Tečaj španščine: spoznajte Južno Ameriko v novi luči

Tečaj španščine v jezikovni šoli Lingula je odlična priložnost, da usvojite jezik ter spoznate tudi skrite kotičke obalnega sveta Latinske Amerike. Vse pridobljeno znanje boste tako z veseljem povadili kar v živo, pri sporazumevanju z domačini ter naročanju hrane in pijače na potovanju.

Imate vprašanja o tečaju španščine, vas zanima več?

V Linguli prisegamo na pomembnost govora, pogovora in dogovora. Pokličite nas na 080 23 52 ali nam pišite na info@lingula.si.