Kam na poletni dopust v Španijo?

Lingula-ucenje-spanscine-odrasli2Tečaj španščine združuje učenje slovnice in sproščen pogovor, ki včasih nanese tudi na počitnice. Španija je priljubljena turistična destinacija, kjer po turističnem obisku izstopata prestolnica Madrid in Barcelona. Španija je odlična poletna destinacija, ki zadosti različnim željam.

San Sebastian – kulinarični in surferski raj

Baskovsko mesto na severu Španije je prava destinacija za vse ljubitelje dobre hrane (la comida) in sproščenega poletnega oddiha (el descanso). Ima izvrstno kulinarično ponudbo, kjer ne manjka restavracij z Mihelinovo zvezdico. Obvezno morate pokusiti tudi pinchose, ki so nekakšni tapasi s pridihom severne Španije. Glavna mestna plaža (la playa), Playa de la Concha, je ena najbolj prepoznavnih evropskih plaž. San Sebastian med ljubitelji surfanja s svojimi plažami in valovi velja za eno izmed boljših destinacij v Španiji. Surferji in gurmani, San Sebastian je vaš kraj!

Balearski otoki – za vsakega nekaj

Balearski otoki (la isla) so sestavljeni iz štirih otokov: Majorke, Menorke, Ibize in Formentere. Otoki se po značaju in dogajanju precej razlikujejo.

  • Kozmopolitanska Majorka je raznolik otok, kjer ne manjka zabav (la fiesta), dobrih restavracij in barov. Pričakale vas bodo tudi čudovite plaže in zgodovinska mesta (la ciudad), kot je glavno mesto Palma de Majorka.
  • Manjša Menorca je bolj rustikalen in umirjen otok, pisan na kožo vsem, ki uživajo v mirnejših počitnicah.
  • Ibiza je svetovna poznana destinacija, ki z vsega sveta privablja ljudi, željne zabave.
  • Najmanjši otok, hipijevska Formentera, je odlična izbira za tiste, ki si želijo sproščenih počitnic (las vacaciones) v prijetnem in umirjenem okolju. Tu lahko ob dobri hrani uživajo na čudovitih plažah.

Santander – aktivne počitnice na severu

Santander, glavno mesto regije Cantabria na španski severni obali, je drugačna poletna počitniška destinacija. Z nižjimi temperaturami in občasnimi plohami (las lluvias) je to izvrsten kraj za pobeg pred 35 °C, s katerimi se poleti spopada preostala Španija. Santander je dokaj veliko mesto s pestro kulturno ponudbo. V njem je tudi nekaj odličnih restavracij in je idealno za aktivne turiste (el turista), ki ne želijo ves dan ležati na plaži.

Cadiz – plaže kot iz filma

Pokrajina Cádiz v Andaluziji meji na Atlantik. Znana je po izvrstnih plažah z belim peskom in kristalno modrim morjem (el mar). Tudi če plaže niso vaš najljubših kraj, vam tukaj poleti ne bo dolgčas. Istoimenski Cádiz pa je eno najstarejših mest v Evropi. Zgodovinsko središče mesta je mogoče raziskati peš ali s kolesom (la bicicleta). Bližnje mesto Jerez je znano po znamenitem šeriju, nekoliko bolj v notranjosti pa lahko raziščete osupljivo belo vas Arcos de la Frontera.

Katera španska poletna destinacija vas je navdušila? Tečaj španščine v Linguli je priložnost, da se naučite uporabnega španskega besedišča, ki vam bo prišlo prav na počitnicah v Španiji.

Imate vprašanja o tečaju španščine, vas zanima več?

V Linguli prisegamo na pomembnost govora, pogovora in dogovora. Pokličite nas na 080 23 52 ali nam pišite na info@lingula.si.