Prenočevanje visoko na perujski pečini

Skylodge Adventure Suites blizu Cusca v Peruju ponuja prav posebno možnost nastanitve, ki ni priporočljiva za ljudi s strahom pred višino. Tečaj španščine je priložnost, da se seznanite s turističnimi znamenitostmi v Latinski Ameriki.

tečaj španščine

Foto: VideoVision360, YouTube

Noč med kondorji

Skylodge Adventure Suites so edinstveni apartmaji v steklu, ki ležijo na višini 396 metrov in so pritrjeni na pečino (el acantilado). Gre za precej novo turistično atrakcijo, ki so jo odprli leta 2013. Gostje lahko prenočijo v enem od treh apartmajev, ki imajo zakonsko posteljo, kopalnico z ekološkim straniščem in umivalnik s tekočo vodo. Zajema tudi bivalni prostor za sprostitev ter hrano in pijačo. Večerjo vam postreže vodnik, vi pa lahko opazujete sončni zahod (el ocaso) in zvezde (la estrella). Zjutraj si lahko ogledate sončni vzhod in občudujete andske ptice, med njimi tudi mogočne kondorje.

Dobra fizična pripravljenost

tečaj španščineDostop do »hotela« je precej naporen. Lahko izbirate med navpičnim vzponom v slogu ferate ali pa se podate na težaven pohod. Obe možnosti sta precej zahtevni, je pa na koncu razgled (la vista) naravnost osupljiv in vreden vsakega napora (el esfuerzo). Pot nazaj je manj naporna, vendar nič manj avanturistična – spust po jekleni vrvi oziroma zipline.

Foto: TripAdvisor

Pripravite denarnico

Ne glede na to, da gre za zelo avanturistično nastanitev v osrčju narave (la naturaleza), vas bo dogodivščina stala kar precej. Za eno noč boste namreč odšteli okoli 340 evrov. Cena vključuje prevoz do vzpona na pečino, opremo, vodnike ter gurmansko večerjo (la cena) s steklenico vina in zajtrk s pogledom na dolino (el valle). Tisti, ki na pečini ne bi želeli prenočiti, si lahko za dobrih 200 evrov privoščite perujsko gastronomsko doživetje v enem od apartmajev.

Pustolovci, dobrodošli

Takšna nastanitev ni primerna za vsakogar. Nekaterim bi se zdela noč na pečini prava nočna mora (la pesadilla). Vsem avanturistom in pustolovcem, ki nimajo strahu (el miedo) pred višino in so v dobri fizični pripravljenosti, pa je bivanje v takšni nastanitvi prava življenjska izkušnja.

Tečaj španščine z Lingulo

Ne odlašajte in obiščite tečaj španščine v jezikovni šoli Lingula, kjer se boste naučili uporabnih španskih fraz za potovanje v špansko govoreče države.

Imate vprašanja o tečaju španščine, vas zanima več?

V Linguli prisegamo na pomembnost govora, pogovora in dogovora. Pokličite nas na 080 23 52 ali nam pišite na info@lingula.si.