Španija in priljubljena piva

Tečaj španščine v Linguli ponuja tudi priložnost za pogovor o hrani in pijači. Pivo (la cerveza) je v Španiji zelo priljubljena alkoholna pijača. Med obiskom te države boste verjetno tudi vi želeli poskusiti kozarec ali dva pravega španskega piva.

Mahou Cinco Estrella – prijetna osvežitev

To pivo boste po vsej verjetnosti dobili, če boste v Madridu naročili una cerveza (pivo). Zgodovina (la historia) tega lahkega in osvežilnega svetlega piva sega v leto 1936. Cinco Enstrella je uradno pivo madridskega nogometnega kluba (el club de fútbol) Real, zato se še toliko bolj prileže ob navijanju!

La Virgin – za ljubtelje kraft piv

La Virgin je sladko kraft pivo, polnjeno v predelu (la zona) Madrida, imenovanem Las Rosas. Pivo bo navdušilo vse ljubitelje posebnih kraft piv z močnim okusom (el sabor).

Estrella Damm – močan sladek okus

Estrella Damm je najbolj priljubljena v Barceloni. Pivo z močnim in sladkim okusom polnijo že od leta 1876 in velja za najstarejše v Španiji. Ob obisku (la visita) Barcelone torej ne pozabite poskusiti tega okusnega piva v kakšnem baru!

Moritz – katalonsko ime

Moritz je edino pivo v Španiji s katalonskim imenom in zapisom. Polnijo ga v Barceloni, vendar je v zadnjih letih postal dosegljiv in priljubljen po vsej državi.

Ambar – čudovita jantarjeva barva

Pivo Ambar pripravljajo v najstarejši španski pivovarni (la cervecería) v Zaragozi, kjer si lahko pridelovanje piva ogledate tudi kot turisti. Ima značilno jantarjevo barvo (el color) in nežen okus.

Alhambra – poklon zgodovini

Kot je razvidno iz imena, pivo Alhambra prihaja iz Granade na jugu Španije. Svoje ime je dobilo po osupljivi mavrski trdnjavi (la fortaleza), ki se razprostira nad mestom. Blagovna znamka (la marca) proizvaja več vrst piva, od Alhambre Traditional, osvežujočega vrhunskega lagerja, do Alhambre Reserva 1925, ki je podoben originalnemu pivu, proizvedenemu v pivovarni leta 1925.

Da na potovanju po Španiji zagotovo ne boste ostali žejni, si preberite, kako naročiti pivo.

Tečaj španščine pa vam bo pomagal, da boste suvereno spregovorili v špansko govorečih državah.

Imate vprašanja o tečaju španščine, vas zanima več?

Pokličite nas na 080 23 52 ali nam pišite na info@lingula.si. Z veseljem vam bomo svetovali.