Latinska Amerika in ugodne destinacije, 1. del

Tečaj španščine poteka v sproščenem vzdušju (la atmósfera), z veliko pogovori tudi o lahkotnejših temah, povezanih s Španijo in Latinsko Ameriko. V Latinski Ameriki obstaja kar nekaj čudovitih destinacij, ki niso tako hud finančnih zalogaj kot nekatera druga potovanja v Južno Amerika, kljub temu pa ogromno ponujajo.

Bolivija

  • La Paz – najvišje ležeče glavno mesto na svetu

Bolivija je najcenejša država v Latinski Ameriki in za raziskovanje glavnega mesta La Paza popotniki (el viajero) ne potrebujejo veliko denarja (el dinero). Mesto leži kar 3600 metrov nad morsko gladino in je najvišje ležeče glavno mesto na svetu. La Paz, ki v prevodu pomeni mir, vas bo navdušil z razgibanim nočnim življenjem in čudovitimi gorami (la montaña), ki ga obdajajo.

  • Uyuny in avanturizem

Soline (las salinas) Uyuni so ena najbolj priljubljenih popotniških destinacij v Boliviji, ki so obvezna postojanka za vse avanturizma željne. Vožnja (la conducción) s terenskim vozilom prek dih jemajočih solin je dokaj ugodna, pustolovščine pa še dolgo ne boste pozabili!

  • Rurrenabaque – Amazonski pragozd

Skoraj vsak, ki obišče Latinsko Ameriko, si želi ogledati tudi delček Amazonskega pragozda (la selva). Če ne želite zapraviti preveč denarja, vam priporočamo, da se odpravite v majhno mesto na severu Bolivije – Rurrenabaque. V mestu boste brez težav našli ugodne večdnevne ture v deževni pragozd, kjer boste lahko priča divji in eksotični naravi (la naturaleza).

Peru

  • Cusco in Inki

Cusco je bil središče inkovskega imperija in najpomembnejše mesto na tem območju v času španske kolonizacije. Starodavno mesto je bilo s perujsko ustavo razglašeno za zgodovinsko prestolnico Peruja. Danes je postalo pomembna turistična destinacija, ki jo vsako leto obišče skoraj dva milijona obiskovalcev (el visitante). Brez vrtoglavo visokih stroškov (el costo) vam mesto pričara čudovito zgodovinsko in kulturno doživetje.

  • Huachachina, obdana s sipinami

Popotniški paradiž je brez dvoma vasica Huachachina, ki je zgrajena okoli majhne oaze (el oasis), obdane s peščenimi sipinami (la duna).

  • Lima in kulinarika

Lima velja za kulinarično prestolnico Latinske Amerike. V Limi delujejo številne svetovno znane restavracije, v katerih si boste lahko vsi gurmani privoščili specialitete, za katere ne boste odšteli veliko. Preberite več.

Latinsko Ameriko lahko raziskujemo tudi z manjšimi finančnimi sredstvi! Tečaj španščine vam omogoča, da osvojite praktično popotniško špansko besedišče in si tako olajšate in popestrite potovanje!