Latinska Amerika – katere destinacije so vam pisane na kožo?

Tečaj španščine vključuje prijetno druženje in zanimive pogovore o potovanjih po špansko govorečih državah. Latinska Amerika je ogromna, zato je priporočljivo, da si za začetek izberete tako državo (ali več držav), ki vas najbolj privlači. Seveda pa je koristno prej preveriti, katere države v Latinski Ameriki vam najbolj ustrezajo glede na vaš karakter in hobije.

Nočna ptica – Argentina

Buenos Aires ima izjemno nočno življenje, ki traja vse do jutranjih ur in zadovolji različne okuse. Prebivalci argentinske prestolnice so znani po veselem načinu življenja (la vida) in ljubezni (el amor) do druženja, zato je Buenos Aires pravi naslov, če si boste na potovanju privoščili tudi nekaj norih neprespanih noči (la noche).

Gurmani – Peru

Peru je latinskoameriška Francija ali Italija. Prestolnica Lima je mednarodno poznana po odlični kulinarični ponudbi, ki je mešanica tradicionalne perujske kuhinje in japonske kulinarike. Če vas navdušuje odlična hrana (la comida), je Lima na vrhu vašega seznama! Preberite več.

Ljubitelji kave – Kolumbija

Kava je v Kolumbiji nekaj svetega in prav tam boste našli najboljšo kavo v Latinski Ameriki. Kolumbija je tretja največja izvoznica kave, takoj za Brazilijo in Vietnamom.

Naravoljubi – Venezuela

Venezuela se ponaša s čudovitimi pokrajinami, ki po biotski raznolikosti sodijo v sam svetovni vrh. V Venezueli boste našli vse – čudovite plaže (la playa), visoke gore, pragozd … Tukaj lahko občudujete tudi najvišji slap (la cascada) na svetu (el mundo) – Angelski slap.

Uživači – Urugvaj

Če na počitnicah radi uživate v počasnem, umirjenem ritmu, stran od vrveža (el ajetreo) in mest, je prava destinacija za vas Urugvaj. Ta majhna latinskoameriška država je znana po sproščenem in odprtem načinu življenja.

Ljubitelji Divjega zahoda – Bolivija

Če ste oboževalec Divjega zahoda, ki ljubi vesterne in misli, da se ti več ne dogajajo, naj vas potolažimo. Prostrane in neposeljene bolivijske ravnice spominjajo na pravi Divji zahod. Tam boste lahko čas zavrteli nazaj!

Ljubitelji živali – Ekvador

Ljubiteljem živali (el animal) priporočamo Ekvador. Ekvadorski arhipelag, vulkanski otoki Galapagos, so čudežna dežela z ogromno vrstami prosto živečih divjih živali, ki jih lahko občudujete le tam. Nujna postojanka za ljubitelje živali in divjine!

Neutrudni smučarji – Čile

Vsem smučarjem, ki komaj čakajo zimo (el invierno), da se spustijo po belih strminah, priporočamo smučarsko pravljico Čile. Čile se lahko pohvali z izjemnimi smučarskimi letovišči, ki privabljajo ljubitelje smučanja z vsega sveta.

Tečaj španščine v Linguli vodijo prijazni učitelji, ki znajo motivirati in pripravijo živahne ure.

Imate vprašanja o tečaju španščine, vas zanima več?

V Linguli prisegamo na pomembnost govora, pogovora in dogovora. Pokličite nas na 080 23 52 ali nam pišite na info@lingula.si.