Španija in popolno kulinarično darilo

Španščina bo zelo koristna za vse, ki radi potujete. Španščina je namreč po številu govorcev drugi najbolj razširjen jezik (la lengua) na svetu! Kupovanje lokalne hrane in pijače ni vedno najlažja naloga (la tarea). Če si želite nekoliko olajšati nakupovanje (las compras) in najbližje razveseliti s pristnimi španskimi dobrotami in pijačami, izbirajte med naslednjimi predlogi.

Olivno olje iz Andaluzije

Špansko olivno olje (el aceite) velja za najboljše na svetu (el mundo). Posebej cenjeno in okusno je olivno olje, pridelano v južni španski regiji Andaluzija. Olje bo odlično darilo (el regalo) za vse ljubitelje kuhanja in dobre hrane, prav tako pa ga lahko poklonite predstavnicam nežnejšega spola za uporabo v kozmetične namene.

Pršut iz Huelve

Kar je za Francoze francosko vino, je za Špance španski pršut (el jamón), ki ga obožuje večina Špancev in z veseljem posega po njem. Zaradi boljšega okusa (el sabor) pršut zorijo vsaj eno leto, pogosto tudi dve. Najbolj priznan in bojda najboljši pa prihaja iz mesta Huelva.

Žafran iz Granade

Žafran (el azafrán) se v naših krajih ne uporablja pogosto, v španski kuhinji pa je zelo popularen in je tudi sestavina najbolj znane španske jedi paelle. Priporočamo vam, da ga kupite na cenovno ugodni tržnici (el mercado) v Granadi, poleg tega pa boste tam imeli na izbiro vrsto drugih začimb (la especia).

Šeri iz Jereza    

Ljubitelji alkoholnih pijač morate v domovino (la patria) prinesti nekaj šerija. Glede na odlično kakovost in mednarodno priznanost šerija iz Jereza za steklenico (la botella) ne boste odšteli veliko. V Jerezu se lahko odločite tudi za nakup odličnega španskega brendija. Preberite več o šeriju.

Španščina vam bo v veliko pomoč pri nakupovanju. Na tečajih španskega jezika v Linguli se lahko naučite, kako se sporazumevati v trgovini in na tržnicah v špansko govorečih državah.